Ingrediënten (voor 12 cupcakes):

125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren, op kamertemperatuur
2 eetlepels oploskoffie poeder
2 eetlepels cacaopoeder, met minimaal 70 % cacao
100 gram chocolate chips of kleine stukjes chocolade

Maken:

 Maak het basisrecept cupcakes tot en met het een na laatste stukje beslag maken. Voeg als laatste de oploskoffiepoeder, cacaopoeder en chocolate chips toe en roer alles nog eens goed door elkaar met de spatel.

Maak het basisrecept frosting in een kom meng je de oploskoffie met espresso en Kahlúa tot de oploskoffie is opgelost. Laat het koffiemengsel even afkoelen. Mix het mengsel door de frosting met een spatel tot alles mooi een geheel is.

Laat de cupcakes goed afkoelen op een rekje. Breng de topping aan op de cupcakes met een spuitzak met grote tip of spatel. Maak leuke kleine toefjes met een medium ronde tip.
Besprenkel de topping met wat cacaopoeder of een beetje koffiepoeder.